Alte știri

SUA condamnă șantajul Chinei privind instalarea antenelor 5G ale Huawei în Marea Britanie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite ale Americii sunt alături de partenerii săi împotriva tacticii coercitive a intimidării din partea Partidului Comunist Chinez (PCC). În cel mai recent exemplu, Beijingul a amenințat că va pedepsi banca britanică HSBC și va încălca angajamentele de construire a centralelor nucleare în Regatul Unit, cu excepția cazului în care Londra permite Huawei să-și construiască rețeaua 5G pe teritoriul britanic, anunță Departamentul de Stat al SUA.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit sursei, comportamentul agresiv de la Beijing arată de ce țările ar trebui să evite dependența economică de China și ar trebui să protejeze infrastructura critică de influența PCC. Australia, Danemarca și alte țări libere s-au confruntat recent cu presiuni din partea intereselor PCC pentru a se preveni dorințelor politice ale Chinei.

”Statele Unite sunt gata să îi ajute pe prietenii noștri din Statele Unite cu orice nevoi au, de la construirea de centrale nucleare sigure și fiabile, până la dezvoltarea de soluții 5G de încredere care să protejeze confidențialitatea cetățenilor lor. Națiunile libere se ocupă de adevărata prietenie și doresc prosperitate reciprocă, nu de competiții politice și corporative”, a transmis Pompeo, Secretarul de Stat al SUA.

loading...

Comments are closed.