Externe

SUA: Mesajul de adio scris de John McCain înainte să moară! Un atac la adresa lui Donald Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ultimul mesaj a lui John McCain pentru americani a fost făcut public de reprezenţii familiei sale. Fostul senator a lăsat o scrisoare prin care îşi îndeamnă concetăţenii să nu se lase cuprinşi de deznădejde în perioadele dificile. A scris şi că măreţia Statelor Unite este ştirbită atunci când ţara se ascunde în spatele zidurilor. Acest mesaj este considerat un atac la adresa lui Donald Trump (colegul său de partid), cu care John McCain s-a certat de numeroase ori în ultimii doi ani.

Mesajul de adio al lui John McCain a fost citit de purtătorul de cuvânt al familiei fostului senator. Scrisoarea pare un îndemn la luptă pentru cei pe care liderul republican i-a lăsat în urmă. „Să nu fiţi deznădăjduiţi de dificultăţile noastre din prezent, ci credeţi în speranţa şi măreţia Americii, deoarece nimic nu este inevitabil aici. Americanii nu renunţă. Noi nu ne predăm. Noi nu ne ascundem de istorie. Noi facem istorie. La revedere, dragii mei compatrioţi americani. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi Dumnezeu să binecuvânteze America”, a citit Rick Davis, purtător de cuvânt al familiei McCain.

O scurtă ceremonie omagială a avut loc şi în Senat, unde pupitrul la care a stat John McCain a fost acoperit cu o bucată de material negru, pe care a fost aşezată o vază cu trandafiri albi. „Nu s-a temut să ce confrunte cu preşedinţi. Nu s-a temut să confrunte cu propriul partid. Era în egală măsură amuzant şi furios, gură-proastă şi om de stat”, a declarat Chuck Schumer, liderul democraţilor din Senat.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, Trump, SUA, Prințului Harry, Meghan Markle, Marea Britanie, Regina AnglieiÎn acelaşi timp, Casa Albă continuă să aibă poziţii contradictorii. Steagul de pe reşedinţa prezidenţială a fost arborat în bernă, apoi ridicat complet, apoi coborât din nou. Iar după ce le-a cerut consilierilor să nu facă declaraţii în care să îl laude pe John McCain, Donald Trump a revenit şi a transmis, personal, un scurt omagiu. Mai multe a spus fiica sa, Ivanka. „Vreau să transmit omagiile mele familiei senatorului John McCain, un patriot american care şi-a servit ţara cu distincţie pentru mai bine de şase decenii. Naţiunea este unită în durere iar lumea întreagă deplânge pierderea unui adevărat erou şi a unui mare om de stat”, spune Ivanka Trump, consilieră a preşedintelui SUA.

John McCain va fi înmormântat duminică în Annapolis, statul Maryland, în cadrul unei ceremonii private. Până atunci, sicriul cu trupul său va fi depus, sâmbătă, la Capitoliul din Washington, astfel încât americanii să-şi poată lua adio. Donald Trump nu va fi prezent la funeralii, a anunţat familia fostului senator de Arizona.

loading...

Comments are closed.