Externe

SUA: Reacția lui Trump după votul din Camera Reprezentaților prin care l-au pus sub acuzare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele american Donald Trump a denunţat miercuri seară, din Michigan, „ura” democraţilor din Congres, la scurt timp după punerea sa sub acuzare de către Camera Reprezentanţilor, relatează Unimedia.

„În timp ce creăm locuri de muncă şi ne batem pentru Michigan, stânga radicală din Congres este roasă de invidie, ură şi furie, şi vedeţi ce se întâmplă”, a declarat el în cursul unui miting de campanie în oraşul Battle Creek.

„Democraţii încearcă să anuleze votul a zeci de milioane de americani”, a adăugat el.

„Fiecare republican a votat pentru noi! Wow! Aproape 200! Acum avem 198, la 229. Nu am pierdut niciun vot republican, iar trei democrați au votat pentru noi”, a exclamat Trump.

„Partidul Republican nu a fost niciodată atât de atacat și niciodată nu a fost mai unit decât acum”, a completat președintele american.

Camera Reprezentanților a votat miercuri seară (joi dimineață, ora României) punere sub acuzare a președintelui american Donald Trump pentru două capete de acuzare, transmite digi24.ro.

Potrivit primului articol – adoptat cu 230 de voturi „pentru” și 197 „împotrivă” – Donald Trump se face vinovat de abuz de putere pentru că ar fi condiţionat un ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina şi o primire a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă de reluarea investigării fiului lui Joe Biden.

Al doilea articol – adoptat cu 229 voturi „pentru” la 198 „împotrivă” – îl pune sub acuzare pe Donald Trump pentru obstrucţionarea Congresului, rezultată din încercările liderului de la Casa Albă de a împiedica investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

loading...

Comments are closed.