Externe

SUA salută ultimele evoluții în procesul de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

SUA salută ultimele evoluții în procesul de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană din Moldova. Despre aceasta a anunțat azi Ambasada SUA la Chișinău.

Statele Unite ale Americii sprijină o soluție atotcuprinzătoare a conflictului transnistrean din Republica Moldova.

„Salutăm acordul, semnat recent, privind accesul legal pentru autovehiculele din regiunea transnistreană în traficul internațional. Acest lucru va aduce beneficii reale pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Îndemnăm toate părțile să valorifice acest acord și să implementeze cele trei obiective rămase din „pachetul de opt puncte” (Package of Eight), pe care părțile și le-au reasumat prin Protocolul de la Viena din 2017. Aceasta este singura cale de soluționare a unuia dintre cele mai îndelungate conflicte din Europa. Orice astfel de soluție trebuie să fie bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, cu un statut special pentru Transnistria în cadrul hotarelor Moldovei, recunoscute la nivel internațional”, se menționează în comunicatul publicat.

În virtutea acestor fapte, Telegraph amintește că așa-zisul expert în conflictul transnistrean, Oazu Nantoi, a criticat dur acordul semnat ieri între Chișinău și Tiraspol.

separatism transnistria, moldova rusia 1992, razboi, victime dubasari

loading...

Comments are closed.