Externe

SUA și aliații avertizează că noi atacuri teroriste pot avea loc la Kabul. Bilanțul morților în urma atacurilor de joi a crescut la 110

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare. Evenimentele se desfășoară cu repeziciune, însă proporția dezastrului, în termen de victime umane, crește de la un minut la altul.

Generalul Corpului de Marină al SUA, Kenneth McKenzie, a informat Pentagonul că, foarte probabil, ISIS va continua atacurile teroriste în Afganistan până pe 31 august, termenul limită de evacuare a civililor.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a avertizat, vineri, că ameninţarea de noi atacuri va creşte pe măsură ce operaţiunea de evacuare se apropie de final.

„Cu cât ne apropiem mai multe de data stabilită de retragere a trupelor din Afganistan, riscurile producerii unui nou atentat terorist cresc considerabil. Anumite grupări precum ISIS urmăresc să revendice un titlu care ar susține că organizațiile teroriste au alungat SUA sau Marea Britanie din Afganistan”, a declarat Ben Wallace pentru Sky News.

De asemenea, Kremlinul spune că pericolul din Afganistan rămâne ridicat.

Între timp, potrivit informațiilor obținute de Al Jazeera, cel puțin 110 persoane au fost ucise în cele două explozii din afara aeroportului din Kabul, inclusiv 13 soldați americani.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.