Externe

Trump în fața Congresului SUA: China și Rusia sunt rivali pe care Statele Unite trebuie să-i înfrunte 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele SUA, Donald Trump a ținut primul său discurs despre Starea Statelor Unite în fața Congresului. Trump s-a concentrat mai ales pe teme de politică internă, ca reconstrucția infrastructurii deteriorate a țării sau reformarea politicilor privind imigrația. Dar s-a referit și la provocările majore cu care se confruntă SUA pe plan extern.

Șeful de la Casa Albă a spus că țara sa se confruntă cu regimuri ostile, grupări teroriste și rivali ca China și Rusia care atentează la interesele, economia și valorile americane.

„Pentru înfruntarea aceste pericole îngrozitoare, știm că manifestarea slăbiciunii este calea cea mai sigură către conflict, iar forța neegalată este mijlocul cel mai sigur pentru apărare”, a spus Trump.

În acest context, el a cerut Congresului să anuleze restricțiile la finanțarea deplină a armatei introduse cu câțiva ani în urmă pentru a controla cheltuielile militare. Trump a vorbit și despre protestele recente din Iran declanșate de scumpirea mărfurilor.

„Când oamenii din Iran s-au răsculat împotriva crimelor comise de dictatura lor coruptă, nu am păstrat tăcerea… America este alături de poporul Iranului în lupta lui curajoasă pentru libertate”, a declarat președintele SUA.

Acest discurs marchează încheierea primului an de mandat al președintelui Donald Trump.

loading...

Comments are closed.