SUA vor pregăti noi sancțiuni împotriva Georgiei din cauza legii “agenților străini”

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a declarat că Statele Unite vor lua noi măsuri împotriva Georgiei din cauza adoptării scandaloasei legi privind transparența influenței străine.

Potrivit European Pravda, el a spus acest lucru în timpul unui discurs la Brookings Institution din Washington.

Blinken a reamintit că Statele Unite și multe alte țări nu numai că și-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la această lege, în special la adoptarea acesteia, dar au luat și măsuri pentru a demonstra aceste preocupări.

”Și cred că este posibil să vedeți mai multe astfel de acțiuni. Cred că acest lucru este în contradicție clară cu direcția europeană pe care Georgia dorește să o aleagă și pe care, evident, majoritatea poporului georgian dorește să o aleagă”, a spus acesta.

El a adăugat că Statele Unite sunt pregătite pentru provocările din Caucazul de Sud, „în special unele dintre cele” care privesc Georgia.

Recent, mass-media a raportat că sancțiunile SUA impuse ca urmare a adoptării legii privind „agenții străini” din Georgia au inclus, în special, mai mulți deputați ai partidului de guvernământ Visul Georgian și ofițeri de aplicare a legii implicați în dispersarea protestelor.

La începutul lunii iunie, Departamentul de Stat al SUA a impus sancțiuni privind vizele oficialilor și politicienilor georgieni responsabili de retorica anti-occidentală și de reprimarea violentă a protestelor împotriva legii „agenților străini”. Numele lor nu au fost publicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share