Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Ialoveni este amplasată într-o nouă încăpere

Substația de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) Ialoveni este amplasată într-o nouă încăpere, mai spațioasă, care a fost renovată capital și dotată cu mobilier. Astăzi, 20 decembrie, a avut loc inaugurarea sediului nou al substației.

SAMU Ialoveni are un garaj, nou construit, cu șase boxe pentru ambulanțe, unde acestea pot fi inclusiv verificate din punct de vedere tehnic. Anterior, substația nu dispunea de un astfel de garaj, iar autosanitarele staționau afară.

La fel, substația are sală de alertă, de instruiri, depozit pentru păstrarea medicamentelor, sală de odihnă pentru angajați, sufragerie, blocuri sanitare.

Menționăm că, în cadrul SAMU Ialoveni activează 43 de persoane, dintre care 12 sunt lucrători medicali – medici și asistenți medicali. Anual, cele trei echipe de asistență medicală urgentă ale substației intervin la peste nouă mii de solicitări ale locuitorilor orașului Ialoveni și ai localităților vecine – sate și comune.

Costul lucrărilor de reparație și amenajare constituie 4,4 milioane de lei, mijloace financiare alocate din bugetul de stat de Ministerul Sănătății, care deține calitatea de fondator al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Total
0
Shares
Total
0
Share