Alte știri

SUEDIA // Un cetățean rus care a încercat să asasineze un critic al liderului cecen Ramzan Kadyrov a primit 10 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat rus a fost condamnat la 10 ani de închisoare în Suedia pentru tentativă de omor după ce a încercat să ucidă anul trecut un cunoscut blogger și critic al liderului cecen Ramzan Kadyrov, transmite Telegraph.md, cu referire la Hotnews.ro

Tumso Abdurakhmanov a supraviețuit atacului care a avut loc în 26 februarie 2020 în orășelul Gayle.

Instanța nu a dezvăluit numele inculpatului, în concordanță cu legea suedeză. O femeie care l-a ajutat pe atacator să intre în apartamentul lui Abdurachmanov a fost de asemenea condamnată la 8 ani de detenție.

Ambii vor fi expulzați din Suedia după ispășirea sentinței.

Critici proeminenți ai lui Kadyrov au fost ținte ale mai multor atacuri în ultimii ani.

Tot în luna februarie a anului trecut, bloggerul cecen Imran Aliyev a fost găsit înjunghiat mortal într-un hotel din orașul francez Lille.

În aceeași lună un jurnalist de investigații rus care a pretins că bărbații homosexuali din Cecenia sunt țintele unor arestări în masă și supuși torturii a fost bătut în capitala cecenă Groznyi.

În 2006, Anna Politkovskaia, corespondenta pentru Cecenia a ziarului Novaya Gazeta, a fost împușcată fatal în timp ce se întorcea la apartamentul ei din Moscova.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului îl acuză pe Kadyrov de abuzuri pe scară largă în federația pe care o conduce, acuzații respinse de liderul cecen.

Citește și: Mafia italiană în instanță: 355 de acuzați, 900 de martori, 400 de avocați. După cazul similar din 1987, judecătorii au fost uciși

loading...

Comments are closed.