Politic

Sugestia lui Năstase către Maia Sandu: Să se retragă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Candidatul Platformei DA pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, îi sugerează liderei PAS, Maia Sandu, să se retragă din cursa electorală în favoarea lui, aşa cum a făcut dânsul în alegerile prezidenţiale din 2016.

Andrei Năstase a reiterat că, anterior, între el şi Maia Sandu a existat o înţelegere că de data asta el va candida în alegeri, iar Maia Sandu îl va sprijini. Năstase consideră că ar fi fost mai corect ca în această campanie electorală PAS şi Platforma DA să fi avut un singur candidat, iar acela să fie liderul Platformei DA. Declarațiile au fost făcute aseară, la o emisiune de la postul TV8.

„Era foarte bine dacă şi în această campanie, la fel ca şi în 2016, ne-am fi susţinut reciproc, am fi mers cu un singur candidat, aşa cum am stabilit de comun acord în iunie, 2019, că voi fi susţinut de doamna Sandu, dar mai este timp până la data de 15 octombrie. Bine, se poate şi mai târziu, dar zic că dacă eu am făcut-o pe 15 octombrie şi m-am retras şi am susţinut-o pe doamna Sandu, de ce n-ar face-o şi ea anul acesta?”.

Amintim, în 2016, Andrei Năstase a decis să se retragă în favoarea Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale, care până la urmă au fost pierdute de liderul PAS. La alegerile locale din 2018, dar și cele din 2019, PAS a susținut candidatura lui Andrei Năstase la funcția de primar general al capitalei.

Sursa: n4.md

loading...

Comments are closed.