Sulă, dezamăgit de președintele Maia Sandu

A doua zi după ce i s-a cerut oficial să ia act de solicitarea PSDE și a altor partide proeuropene și să vină cu o inițiativă legislativă, pentru a curma fenomenul nociv al traseismului politic, Maia Sandu a făcut exact contrariul, spune Ion Sulă, președintele PSDE.

“A mers la Hîncești ca să-i susțină chiar pe traseiștii politici, pe care orice om educat în spiritul democrației îi condamnă. Cu foștii noștri colegi, mai exact, din Partidul Social Democrat European, care s-au lăsat convinși, cu ghilimelele de rigoare, să adere la PAS, partidul de suflet al Maiei Sandu, care cumpără primari pe bani publici, în vechea tradiție moldovenească.

Aflăm, iată, chiar de la Maia Sandu cam cât costă tranzacția – în jur de 87 milioane de lei, sub paravanul programului electoral al PAS, „Satul European”. Doar că nu-i clar cam cât din această sumă a ajuns sau dacă va ajunge la Primăriile conduse de foștii noștri colegi.

Iar doamnei președinte îi reamintim totuși, încă o dată, că unul dintre angajamentele pe care și le asumase anterior a fost anume oprirea traseismului politic. Oprirea, nu încurajarea! Și poate va ține totuși cont, măcar în ceasul al 12-lea, de voința cetățenilor, de normele democratice și de bunul simț. I-ar prinde bine în ajun de de alegeri”, a declarat Sulă.

Total
0
Shares
Total
0
Share