Sunt sau nu distribuitorii de medicamente pregătiți pentru sezonul rece al anului

Directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc, s-a întâlnit în cadrul unei ședințe de lucru cu cei mai mari distribuitori de medicamente din Republica Moldova.

 În cadrul întrevederii, au fost abordate mai multe subiecte ce țin de securitatea farmaceutică a țării, nivelul de pregătire pentru sezonul rece al anului și stocurile formate pentru a asigura aprovizionarea la timp a instituțiilor medicale cu necesarul de produse medicale, în legătură cu realizarea Programelor Naționale, achizițiilor publice centralizate, medicamentelor compensate, precum și medicamentelor utilizate în prevenirea și tratamentul COVID-19.

 Distribuitorii au dat asigurări că stocurile de medicamente și dispozitive medicale, inclusiv măști, mănuși și dezinfectanți sunt suficiente, mai mult decât atât, aceștia depun eforturi considerabile pentru pregătirea corespunzătoare de sezonul rece a anului.

 Dl Priseajniuc a accentuat importanța conjugării eforturilor pentru a asigura accesul la medicamente pentru toți cetățenii Republicii Moldova, în această perioadă dificilă, dar și pentru identificarea soluțiilor, ca în viitorul apropiat, țara noastră să poată beneficia de vaccinuri și medicamente împotriva COVID-19, eficiente și sigure, validate conform tuturor rigorilor internaționale.

 “Apreciem suportul Dvs. în asigurarea informării permanente privind starea stocurilor de medicamente și dispozitive medicale, ceea ce ne ajută foarte mult să avem o radiografie clară, la zi, a stării în care se află piața farmaceutică din țară. Totodată, îndemnăm să ne comunicați despre obstacolele pe care le întâmpinați în procesul activității, astfel încât, Agenția să acorde suportul necesar pentru soluționarea imediată a acestora”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.

Total
0
Shares
Total
0
Share