Politică

Supărarea lui Alexandr Slusari: “Nu vreau să prejudiciez ancheta”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alexandr Slusari, deputat PPDA, a părăsit astăzi ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, întrucât a refuzat să semnez pentru obligativitatea nedivulgării informației din raportul Consiliului Concurenței privind acțiunile concertate din partea unor companii petroliere.

Deputatul a menționat că nu vrea să prejudicieze ancheta și înțeleg undeva și frica celor din Consiliul Concurenței.

“În 2020 când cotațiile la țiței au căzut abrupt, consumatorii din Republica Moldova au beneficiat puțin de această conjuctură și prețurile la carburanți la noi nu s-au micșorat substanțial.

Mai apoi au urmat 5 majorări de prețuri într-o perioadă de 3 luni cu sume exorbitante. Chiar dacă în ultima lună cotațiile petrolului s-au diminuat semnificativ.

Citind raportul Consiliului Concurenței, înțelegi cum au acționat concertat câteva companii petroliere în cel puțin ultimii 2 ani și că schimbările de prețuri la benzină și motorină au depins nu atât de situația pe piața petrolieră, cât de poftele petroliștilor și influența factorului politic.

Nu vreau să prejudiciez ancheta și înțeleg undeva și frica celor din Consiliul Concurenței. Dar insist ca acest raport să fie audiat în ședința plenară. Informația despre cât de nejustificat au plătit pentru carburanți cetățenii și agenții economici ar trebui cât mai rapid să devină publică”, a declarat Slusari.

loading...

Comments are closed.