Alte știri

Surorile Osoianu au fost decorate cu titlul de „Artist al Poporului”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Surorile Osoianu, cinci la număr au fost nominalizate cu titlul de „Artist al Poporului”, pentru „munca îndelungată și prodigioasă în domeniul culturii, contribuției la promovarea valorilor moral-spirituale, succese în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională”. Un decret în acest sens a fost semnat ieri de către președintele țării Maia Sandu, informează N4.md

În decret, Maia Sandu a mai conferit titlul de „Artist al Poporului” și altor două personalități din domeniul culturii: actriței de la Teatrul Republican „Luceafărul” – Doni Nina și prim-balerinei, conducătoare artistică a trupei de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Homițcaia Anastasia.

De asemenea, au fost decorați cu titlul de „Maestru în Artă” la șapte pictori, actori, regizori și critici de artă, precum și titlul de „Artist Emerit” la trei personalități din diverse domenii culturale.

După învestirea în funcție, la sfârșitul anului trecut, a Maiei Sandu, surorile Osoianu au întâmpinat-o în fața Președinției cu un colind.

Citește și: Nouă școli din sudul țării vor fi asigurate cu laboratoare digitale

loading...

Comments are closed.