Politic

Surprinzător! Maia Sandu neagă, dar Natalia Morari recunoaște că fundația Open Dialog le-a finanțat călătoria la Bruxelles

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce lidera PAS, Maia Sandu, continuă să nege legăturile cu fundația Open Dialog, condusă de Ludmila Kozlovska, jurnalista Natalia Morari a recunoscut, chiar la emisiunea pe care o moderează, că a participat, alături de Maia Sandu și Andrei Năstase, la mai mute reuniuni, pentru care a plătit respectiva organizație, scrie Timpul.md. 

”Eu am mers atunci împreună cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Ne-au fost plătite biletele și camera de hotel Și care e problema? În ultimii doi ani au fost organizate o sumedenie de conferințe peste hotare”, a declarat Natalia Morari, în cadrul emisiunii Politica, de la TV 8.

La rândul său, analistul politic Vitalie Andrievski a spus că Maia Sandu și Andrei Năstase, ca politicieni, nu au dreptul să beneficieze de bani străini. ”Asta e foarte rău. Nu este o practică obișnuită, dacă o organizație internațională plătește partidul. Nu are dreptul un politician să beneficieze de bani străini”, a precizat Andrievski.

politica tv8, natalia morari, open dialog, ludmila kozlovska, maia sandu nastase, acum pas daAmintim că Ludmila Kozlovska a fost expulzată din Polonia și UE, fiind bănuită că ar colabora cu serviciile secrete rusești. Ea a primit interdicție de intrare spațiul Schengen. Iar anterior, jurnaliştii de la Zeppelin au scris că fundația finanțată inclusiv de oligarhul controversat din Kazahstan Muhtar Abliazov a făcut lobby în Europa pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul numărul unu în CSI, Veaceslav Platon.

Organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene. Deși Maia Sandu a negat că i-au fost cumpărate bilete de călătorie, într-un interviu, lidera ONG-ului, Ludmila Kozlovska a recunoscut că lidera PAS s-a deplasat din banii fundației la Bruxelles.

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldovaRecent, la Varşovia, în cadrul unei dezbateri organizate sub egida OSCE, delegați din mai multe țări au acuzat fundația Open Dialog că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.

Mai mult, s-a menționat că sub masca apărării democrației și drepturilor omului, ONG-ul condus de Kozlovska manipulează și folosește informații false pentru a influența deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul European. Iar la sfârșitul lunii august, europarlamentarul român Andi Cristea a solicitat anchetarea surselor de finanțare a fundației.

În prezent, în Parlamentul de la Chișinău s-a creat o Comisie de anchetă care investighează înfluența fundației Open Dialog în politica internă a Republicii Moldova. Investigațiile sunt în curs de desfășurare.

loading...

Comments are closed.