Politic

Surse: Blocul ACUM la un pas de a se rupe în două! Maia Sandu insistă pe acord cu PSRM, însă Năstase este categoric împotrivă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Blocul ACUM este la un pas de a se rupe în două din cauza că Maia Sandu insistă pe semnarea unui acord cu PSRM, iar Andrei Năstase ar fi categoric împotrivă. Informația este obținută din interiorul cleor două partide PAS și Platforma DA și a fost publicată de jurnalistul Dumitru Ciorici pe canalulul său de Telegram. 

„Se pare că declarațiile lui Andrei Năstase în care spune că nu vede rostul semnării unui ACORD cu PSRM a aprins spiritele în tabăra socialiștilor. Sursele mele spun că se discuta chiar și despre scenariul scindării coaliției de guvernare. Așadar, situația e tensionată. Presupun că aflăm deznodământul când se întoarce Igor Dodon de la Moscova”, a scris Ciorici.

Amintim că blocul ACUM și PSRM au creat o alianță pe 8 iunie, când împreună au preluat puterea în Republica Moldova, iar PDM a plecat în opoziție. Însăși socialiștii au reunoscut atunci că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a pus la masa de negocieri pe Năstase, Dodon și Maia Sandu. După trei luni, Dodon și PSRM insistă să fie semnat un nou acord de cooperare cu blocul ACUM.

loading...

Comments are closed.