Social

Surse de la Aeroportul Chișinău confirmă: Șevciuk a părăsit Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul șef al grupării separatiste de Tiraspol, Evghenii Șevciuk, fugit, la sfârșitul lunii iunie, pe malul drept al Nistrului, în Republica Moldova, după ce urma să fie arestat la Tiraspol, ar părăsit miercuri seară Republica Moldova. Anunțul a fost făcut joi de liderul comunist, Vladimir Voronin, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Asta după ce deputatul PLDM, Tudor Deliu, a cerut audierea directorului Serviciului de Informație și Securitate, Mihai Bălan, și a vicepremierului pentru Reintegrare, Gheorghe Balan, în legătură cu nearestarea lui Șevciuk de către autoritățile constituționale. „Ați întîrziat, domnule Deliu. El aseară a plecat din Moldova”, a spus Voronin, scrie noi.md.

Miercuri, urmare a presiunilor societății civile, ministrul moldovean de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că polițiștii din Chișinău încearcă să îl localizeze pe Șevciuk: „Vrem să-l auzim”, a spus Jizdan.

Suspectat că ar fi furat 8 milioane de dolari

Evgheni Şevciuk s-a refugiat în dreapta Nistrului după ce aşa-numitul soviet suprem de la Tiraspol i-a retras imunitatea. El este inculpat în cinci dosare penale în regiunea transnistreană.

Reprezentanţii Serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informaţia, făcînd trimitere la „date cu caracter personal”.

Surse din cadrul Aeroportului Internațional din Chișinău au confirmat azi că Șevciuk a plecat din țară și că ar fi ieșit printr-un alt coridor decît terminalul de pasageri sau sala VIP.

Anterior Șevciuk a menționat pe Facebook că a fost nevoit să fugă din Transnistria ca să nu fie lichidat de oamenii „grupului Sheriff” cu care a intrat în conflict încă pe vremea cînd era „președinte” al autoproclamatei „RMN”.

loading...

Write A Comment