Surse din cadrul MAI: Au început presiuni serioase asupra șefilor Inspectoratelor de poliție din Telenești și Edineț

MAI, Andrei Nastase, gafa Politiei, Politia Republicii Moldova, Politia cauta un suspect, INP, IGP, Nastase, ministrul MAI
 

Surse din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, care au rugat să le păstrăm anonimatul, ne-au comunicat astăzi că șeful Inspectoratului de poliție din Edineț este presat de către angajați din cadrul MAI să plece din funcție. La fel s-a întâmplat și în cazul șefului Inspectoratului din Telenești, Alexei Vrăjitoru.

Potrivit surselor, ambii au refuzat să-și deie demisia. Drept reacție, astăzi Ministerul de Interne, condus de Andrei Năstase, va organiza un control frontal la Telenești, și respectiv la Edineț. Scopul va fi discreditarea celor doi conducători de poliție la nivel local, ca ulterior să poată fi dați afară.

Faptele relatate se produc exact la o săptămână după ce fostul conducător al Direcției 5 de operațiuni speciale din cadrul MAI, Valeriu Cojocaru, a publicat pe facebook “Lista neagră a șefilor Inspectrarelor de poliție teritoriale incomozi lui Năstase”:

1) Nicolaie Cicariov,Sef al IP Botanica;
2) Sergiu Paiu,Sef al IP Riscani ( Chișinău)
3)Ion Belibov,Sef al IP Centru;
4) Alexei Grosu,Sef al IP Buiucani;
5)Ruslan Saachian,Sef al IP Ciocana;
6) Vitalie Jitariuc,Sef al IP Vulcanesti;
7) Igor Vranescu,Sef al IP Ungheni;
8) Alexei Vrajitoru,Sef al IP Telenesti;
9)Vasile Banari,Sef al IP Singerei;
10) Vasile Adasan,Sef al IP Orhei;
11) Igor Botea,Sef al Rezina – deja a demisionat;
12)Oleg Cojocari,Sef al IP Bălți;
13) Boris Agachi,Sef al IP Riscani;
14) Viorel Damian,Sef al IP Glodeni;
15)Maxim Bernic,Sef al IP Drochia;
16) Ilie Svirnei, Sef al IP Donduseni;
17)Valentin Plesca,Sef al IP Briceni;
18) Oleg Chilaru,Sef al IP Ocnița;
19)Dumitru Batog, Sef al IP Soroca;

După cum puteți vedea, șeful Inspectoratului de poliție de la Telenești, Alexei Vărjitoru, se regăsește în lista publicată de Cojocaru pe 11 iulie. Urmează să vedem dacă se vor confirma și alte cazuri din cele prezentate.

Amintim că odată cu schimbarea Guvernului, Andrei Năstase a preluat funcția de ministru de Interne. Iar după ce Alexandru Pînzari și-a dat demisia de la conducerea Poliției Naționale (IGP), Năstase l-a numit în funcția dată de cumătrul său Gheorghe Bălan. La moment concursul pentru selectarea unui nou șef la IGP este tergiversat.

Total
0
Shares
Total
0
Share