Externe

SURSE // Toată Italia va fi „zonă roşie” de Paşte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Roma intenţionează să transforme întreg teritoriul Italiei într-o „zonă roşie” de COVID-19 în perioada 3-5 aprilie, care include duminica Paştelui şi lunea Paştelui, conform unor declaraţii făcute vineri de surse citate de ANSA. 

„Roşu” este nivelul maxim al restricțiilor anti-COVID din Italia, scrie agenţia italiană de presă, citată de Agerpres.

În zonele „roşii”, magazinele neesenţiale sunt închise, restaurantele şi barurile nu pot servi clienţii, iar activităţile şcolare se desfăşoară de la distanţă, printre alte reguli.

De asemenea, conform proiectului de lege, la care Reuters a avut acces, în zilele respective, italienii vor putea ieşi din case numai din motive de muncă, sănătate sau urgenţă.

Între timp, administraţia premierului Mario Draghi a discutat cu guvernele regionale şi alte autorităţi locale cu privire la noi restricţii.

Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia, s-a exprimat în favoarea decretului pe care guvernul urmează să-l aprobe mai târziu vineri.

Totodată, guvernul condus de Draghi urmează să impună un nou regim de măsuri în perioada 15 martie – 6 aprilie, din cauza creşterii bruşte a cazurilor de COVID-19 în Italia.

loading...

Comments are closed.