Alte știri

Sute de polițiști francezi, echipaje canine și elicoptere caută un fost soldat care a deschis focul și s-a ascuns într-o pădure

Pinterest LinkedIn Tumblr

O vânătoare de oameni este în desfășurare în sud-vestul Franței, fiind căutat un fost soldat, bine înarmat, care a deschis focul asupra polițiștilor, informează BBC, citat de Digi24.

Elicoptere, echipaje canine și peste 300 de polițiști îl caută pe bărbat în jurul orașului Le Lardin-Saint-Lazare, din regiunea Dordogne.

Suspectul are aproximativ 30 de ani și un istoric de violență domestică, fiind recent eliberat din închisoare. El are asupra sa o armă de foc de calibru mare.

Autoritățile locale au cerut locuitorilor să rămână în locuințe.

„Bărbatul s-a dus noaptea trecută la locuința fostei partenere. A avut loc o dispută și au fost chemați jandarmii, iar suspectul a tras asupra lor, apoi a fugit într-o pădure din apropiere”, a declarat prefectul din Dordogne, Frédéric Périssat, pentru televiziunea BFM.

Potrivit prefectului, suspectul se află într-o zonă împădurită și deluroasă de patru kilometri pătrați, înconjurată de poliție.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a scris pe Twitter că poliția și autoritățile locale se folosesc de „toate mijloacele” pentru a proteja populația, adăugând că peste 300 de oameni sunt implicați activ în căutare.

Publicația Franceinfo a scris că totul a început sâmbătă seară, când suspectul l-a atacat pe bărbatul cu care se afla fosta sa parteneră. Acesta a fost împușcat și apoi a fugit. Femeia și copiii ei nu au fost răniți și se află sub protecția poliției.

Când jandarmii au ajuns la locul atacului, suspectul a tras asupra lor și mașinilor de poliție. Nu au existat victime printre oamenii legii, doar mașini avariate.

Primarul din localitatea Le Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra, a declarat pentru BFM că suspectul fusese recent eliberat din închisoare și purta un dispozitiv electonic de urmărire. Nu avea voie să se apropie de locuința fostei partenere. „Cred că această situația poate dura mult timp”, a declarat Bourra pentru televizunea BFM, adăugând că suspectul „nu este deschis dialogului și nu vrea să se predea”.

Poliția franceză a închis drumurile din apropierea orașului și a stabilit un perimetru de securitate. Suspectul ar fi tras și asupra unui elicopter care survolează zona, iar ofițerul de poliție André Pétillot a declarat pentru BFM că bărbatul căutat are o armă de foc de calibru mare, „care poate ucide de la distanțe mari”. Pétillot a mai spus televiziunii că suspectul „caută să fie ucis de poliție” și l-a îndemnat să se predea.

loading...

Comments are closed.