Sute de pompieri și salvatori continuă să intervină în raioanele țării în urma condițiilor meteorologice nefavorabile

Salvatorii IGSU continuă să intervină în raioanele țării în urma condițiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, începând cu dimineața zilei de 26 noiembrie până la momentul actual au fost înregistrate 62 de intervenții de deblocare și tractare a autovehiculelor blocate pe drumurile înzăpezite.

Angajații IGSU au fost solicitați în ajutorul oamenilor aflați în dificultate în raioanele Orhei, Anenii Noi, Căușeni, Cahul, Comrat, UTA Găgăuzia.

Salvatorii din raionul Anenii Noi au efectuat lucrări de tractare a unui automobil în localitatea Troița Nouă.

Autovehiculul în care se aflau 4 persoane printre care doi copii a derapat de pe traseu. Angajații IGSU au tractat automobilul derapat și au transportat pasagerii la Centrul de plasament maternal din orașul Anenii Noi.

Conform informațiilor actualizate, la moment pe drumurile naționale se circulă cu dificultate.

În total, 250 de salvatori și pompieri cu 61 unități de tehnică sunt antrenați în misiunile de deblocare și tractare în toate raioanele țării.

Potrivit datelor de la Î.C.S. „Premier Energy” și S.A. „RED-Nord” către ora 17:00 din cauza condițiilor climaterice nefavorabile sunt parțial deconectate de la energia electrică 162 localități, din 12 raioane, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.

IGSU continuă să monitorizeze situația în țara în urma ninsorilor abundente.

Salvatorii repetat îndemnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate pe trasee naționale. În condiții meteorologice nefavorabile autovehiculele trebuie adaptate la condiții de iarnă și dotate cu pneuri corespunzătoare. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Total
0
Shares
Total
0
Share