Sute de turiști din Grecia au fost evacuați din cauza incendiilor

Companiile de turism au fost forțate să evacueze sute de clienți care au venit în vacanță pe insula grecească Kos din cauza incendiilor forestiere la scară largă, potrivit presei europene.

Televiziunea suedeză SVT relatează că, în seara zilei de 1 iulie, turiștii suedezi au fost evacuați din hotelurile din apropierea orașului Kardamena la ordinul salvatorilor, iar până dimineață numărul total al turiștilor era de peste 200.

Printre turiștii ale căror vacanțe au fost stricate de incendii se numără și zeci de cetățeni polonezi.

Unul dintre martorii evenimentelor – un ascultător al postului polonez RMF24 – a declarat că, în jurul orei 14.00, fumul de la incendiu putea fi văzut deja de pe plajă.

Publicația greacă Kathimerini informează că aproximativ 10 000 de persoane – turiști și localnici – au fost evacuate din zona periculoasă de pe insulă. În prezent, incendiul, care se propaga spre Kardamena, a fost deja adus sub control.

Reamintim că, în Grecia și Turcia persistă risc sport de incendii de vegetație. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează moldovenii care tranzitează, se află sau intenționează să călătorească în regiune despre pericolul flăcărilor.

Cetățenilor moldoveni li se recomandă să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea călătoriilor. Aflați în Turcia și Grecia, conaționalii trebuie să manifeste precauție dacă ajung în zonele afectate, să monitorizeze mass-media locală și să anunțe misiunile diplomatice ale țării noastre, dacă ajung în zone de risc.

Total
0
Shares
Total
0
Share