Alte știri

Tânăr de 20 de ani, cercetat penal după ce a sustras peste 12 mii de lei de pe două carduri bancare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr cu vârsta de 20 ani locuitor a capitalei, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție pentu comiterea unei escrocherii.

Individul a comis escrocheria la data de 11 iunie, la poliție cu plângere s-a adresat un bărbat comunicând că de pe cardul bancar atât a lui cât și a soției i-au fost sustrase mijloace financiare în sumă de 12 490 lei. În cadrul investigațiilor forțele de ordine au stabilit că victima a plasat un anunț pe paginile de socializare cu privire la faptul că vinde automobil de model ,, Mercedes”. Bărbatul a fost contactat prin intermediul telefonului și aplicației „Viber”, de către o persoană care dorea să procure unitatea de transport. Astfel, sub pretextul de a pune pe contul acestuia unui avans de 100 euro prin transfer, a solicitat numărul cardurilor bancare cât și numărul codurilor parvenite prin sms pentru a efectua transferul. Ulterior individul a efectuat mai multe extrageri de la bancomat a mijloacelor bănești, cauzând părții vătămate un prejudiciu material considerabil.

În cadrul acțiunilor speciale de investigație întreprinse de către forțele de ordine suspectul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat. Iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. De menționat este faptul că tânărul nu este la prima abatere fiind judecat pentru infracțiuni analogice și furt.

Conform legislației, pentru fapta comisă acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 lei sau cu închisoare de 2 la 6 ani.

Totodată forțele de ordine continua să întreprindă măsuri suplimentare în stabilirea complicității acestuia și în alte cazuri similare comise pe teritoriul mun. Chișinău, cât și complicii acestuia.

loading...

Comments are closed.