Actualitate

Tânărul care a provocat accidentul din 17 mai riscă până la 10 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tânărul care a provocat accidentul din 17 mai, soldat cu doi morți și patru răniți, este reținut și va fi cercetat penal.

Acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Sergiu Paiu.

Potrivit lui Paiu, tânărul a mai comis în ultimii ani șase contravenții, pentru care a fost sancționat. “De la șoferul mașinii Audi au fost prelevate probe biologice pentru a stabili dacă era în stare de ebrietate. Rezultatul va fi prezentat în curând”, a spus Paiu.

El a precizat că, în scurt timp, conducerea MAI va veni cu propuneri de modificare a legislației și înăsprirea sancțiunilor pentru viteză excesivă și condus în stare de ebrietate.

Șeful de INSP a menționat că au fost dispuse verificări pentru a vedea dacă în capitală se organizează raliuri ilegale și dacă acestea sunt tolerate de oamenii legii. „Dacă aceste informații se vor adeveri, atunci toate persoanele implicate vor fi sancționate sau chiar demise”, a adăugat Paiu.

Potrivit statisticilor MAI, pe parcursul primelor patru luni ale anului curent, pe teritoriul țării au avut loc 498 de accidente rutiere, soldate cu 69 de morți.

Duminică, 17 mai, două persoane, un șofer de taxi și pasagerul acestuia, au murit după ce mașina lor a fost izbită de un Audi, la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani. În urma impactului violent, automobilul de model Audi a fost proiectat într-o altă mașină, iar patru persoane sau ales cu diverse traumatisme.

Citește și: Guvernul Chicu se va întruni azi pentru a aproba mai multe proiecte de susținere a cetățenilor

loading...

Comments are closed.