Alte știri

Țara care a depășit 100 de zile fără cazuri noi de COVID-19 se confruntă acum cu un nou vârf al infectărilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a făcut luni un apel la locuitorii țării să stea acasă, pentru a evita o nouă carantină strictă, în condițiile în care Thailanda se confruntă cu un nou val al infecțiilor de coronavirus. Autoritățile au confirmat un nou record zilnic de 745 de noi infectări, relatează Reuters.

Guvernul a declarat 28 de provincii, inclusiv Bangkok, drept zone cu risc ridicat și a cerut oamenilor să lucreze de acasă și să evite reuniunile sau călătoriile dincolo de provinciile lor, deoarece numărul infecțiilor este în creștere din cauza unui focar detectat luna trecută într-o o piață de fructe de mare din apropierea capitalei.

Prim-ministrul a precizat că guvernul este conștient de potențialele consecințe economice ale unui nou lockdown, așa că a făcut un apel la populație să stea acasă.

Nu vrem să închidem întreaga țară pentru că știm care sunt problemele, prin urmare, vă puteți izola cu toții?. Depinde de toată lumea, dacă nu vrem să ne infectăm, rămâneți acasă timp de 14 până la 15 zile”, a adăugat Prayuth.

Noul val vine după ce, în septembrie 2020, Thailanda anunța că a depășit 100 de zile fără niciun nou caz local de infectare cu SARS-CoV2.

loading...

Comments are closed.