Alte știri

Țara care a reușit să învingă coronavirusul. Prima zi în care nu au confirmat niciun caz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coreea de Sud a anunţat joi că nu a înregistrat oficial niciun nou caz de contaminare cu noul tip de coronavirus cu transmitere locală, pentru prima dată după apariția bolii, în urmă cu peste 70 de zile.

Coreea de Sud a înregistrat în total 10.765 de cazuri după ce primul caz de infectare a fost semnalat pe 18 februarie şi, timp de mai multe săptămâni, a fost a doua cea mai afectată ţară afectată de pandemie, cu un total de 247 de morţi, potrivit Time.

Sud-coreenii au reuşit să stăpânească propagarea epidemiei datorită unei ample campanii de depistare şi identificare a persoanelor care au avut contact cu purtători ai bolii.

De asemenea, marea majoritate a populaţiei a respectat măsurile de distanţare socială, transmite Agerpr

Au organizat inclusiv alegeri parlamentare

După ce numărul de cazuri a scăzut, Coreea de Sud a organizat chiar alegeri parlamentare pe 15 aprilie. Alegătorii erau obligaţi să-şi ia măsuri de precauţie şi mai ales să poarte măşti şi mănuşi.

Mai mult, rata de participare a fost cea mai ridicată în decursul unei generaţii şi i-a asigurat partidului democrat al preşedintelui Moon Jae-in o majoritate parlamentară, ceea ce a fost văzut drept un plebiscit asupra modului în care autorităţile au gestionat epidemia.

“Pentru prima dată în 72 de zile, nu avem niciun nou caz de contaminare internă”, a declarat joi preşedintele Moon pe contul său de Facebook. Nimeni nu a fost infectat în secţiile de votare, a precizat el, lăudând “forţa Coreei de Sud şi a poporului său”.

loading...

Comments are closed.