Alte știri

Țara care va interzice vânzarea de mașini pe benzină în următorii 15 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Japonia își propune interzicerea în următorii 15 ani a vânzării de automobile noi echipate cu motoare pe benzină, a anunţat Guvernul de la Tokyo. Inițiativa face parte dintr-un plan prin care statul nipon vrea să ajungă la emisii zero de carbon, transmit Kyodo şi Reuters, preluate de Agerpres.

Planul prevede stimularea vânzării de vehicule electrice, inclusiv modele hibride şi vehicule cu celule de combustibil, până în jurul anului 2035. Pentru a accelera răspândirea automobilelor electrice, Japonia va lua măsuri pentru reducerea la mai puțin de jumătate a costului bateriilor pentru vehicule până în 2030.

„Strategia verde” pentru stimularea creşterii economiei nipone vizează industria hidrogenului şi sectorul auto, în vederea îndeplinirea angajamentului din octombrie al premierului Yoshihide Suga ce prevede că Japonia va atinge un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero până în anul 2050.

Investiţiile verzi sunt prioritare în cadrul strategiei guvernului de a sprijini redresarea economiei, afectată de pandemia de coronavirus (COVID-19), şi de a armoniza obiectivele climatice ale ţării cu cele ale Uniunii Europene, Chinei şi altor economii.

„Guvernul şi-a stabilit ţinte ambiţioase, Japonia va avea o amprentă de carbon neutră în 2050. Clarificarea obiectivelor şi direcţia politică către strategia verde vor stimula companiile să investească în tehnologiile viitorului”, a apreciat Yukari Takamura, profesor la Universitatea din Tokyo.

Executivul nipon va acorda firmelor subvenţii şi alte tipuri de sprijin financiar pentru stimularea investiţiilor în tehnologia verde.

loading...

Comments are closed.