Alte știri

Țara din Europa care a depășit 2 milioane de îmbolnăviri cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Franța este prima țară din Europa care depășește pragul de două milioane de infectări cu coronavirus, conform CNN care citează datele Universității Johns Hopkins și autoritățile sanitare franceze.

Într-un comunicat emis marți seară, șeful principalei agenții din cadrul Ministerului Sănătății francez, Jerome Salomon, a confirmat că țara înregistrează 2.036.755 de cazuri de coronavirus, în total.

„Fie că este vorba de orașe sau de zone rurale, toate regiunile și toate departamentele sunt afectate. Al doilea val cu care ne confruntăm este masiv, mortal și pune presiune pe medici și pe tot sistemul de sănătate în ansamblu”, a declarat Salomon.

Deși Franța este acum țara cu cele mai multe cazuri din Europa, Salomon a subliniat că rata de reproducere a coronavirusului a scăzut sub 1 în țară și că numărul zilnic de cazuri noi a început să scadă în ultimele săptămâni, grație măsurilor restrictive dure adoptate.

Conform ultimelor date, 33.139 de pacienți bolnavi de Covid-19 se află în spitalele franceze, cu 327 mai puțini față de luni, în timp ce 4.838 se află în secții de terapie intensivă. Alți 1.219 pacienți au murit din cauza Covid-19 de luni, fapt ce aduce bilanțul total al deceselor la 46.273 în Franța.

Sursa: DIGI24

Citește și: Diferențele între vaccinurile anti-Covid Pfizer și Moderna. Care este mai eficient

loading...

Comments are closed.