Alte știri

Țara în care asasinatele au ajuns să fie la ordinea zilei. Un jurnalist a fost executat în plină stradă, sub ochii trecătorilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un reporter al postului de televiziune Canal 10 din Cancun, pe coasta caraibiană a Mexicului, a fost asasinat miercuri, a anunţat instituţia de presă, citată de News.ro.

Javier Enrique Rodriguez Valladares este al optulea jurnalist asasinat în Mexic de la începutul anului 2018., scrie digi24.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Familia lui Javier Enrique l-a anunţat pe proprietarul Canal 10 că jurnalistul a fost asasinat”, a declarat postul într-un scurt comunicat de presă.

El era în primul rând videograf, dar realiza şi interviuri şi reportaje cu subiecte politice, a precizat Canal 10, un post cu plată care are sediul în celebra staţiune balneară din Cancun, în Statul turistic Quintana Roo.

Potrivit publicaţiilor din Cancun, el se afla pe una dintre principalele artere ale oraşului când a fost împuşcat.

Autorităţile locale nu au furnizat până acum informaţii despre asasinat.

Trei jurnalişti, între care Rodrigo Valladares, au fost ucişi în trei luni în Quintana Roo.

Mexicul este considerat ca una dintre ţările cele mai periculaose din lume pentru jurnalişti. În 2017, 17 dintre ei au fost asasinaţi, şi după 2000 bilanţul jurnaliştilor omorâţi se ridică la peste 100, potrivit organizaţiilor de apărare a libertăţii de expresie.

loading...

Comments are closed.