Alte știri

Țara în care poliția îi va bate cu bastoane pe cei care încalcă măsurile de lockdown

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliţia din capitala Cambodgiei recurge la bastoane pentru a-i ameninţa şi lovi pe cei care încalcă măsurile de lockdown impuse în oraş, informează dpa.

Joi se împlineşte o săptămână de când în Phnom Penh, un oraş de peste două milioane de locuitori, au fost impuse măsuri de lockdown, transmite Agerpres.

Introduse în încercarea de a ţine sub control un focar de coronavirus asociat cu peste 6.000 de contaminări şi 54 de decese, restricţiile au fost revizuite de mai multe ori, sporind confuzia publică cu privire la ceea ce este permis şi ce nu.

Cu toate acestea, guvernul a arestat sute de persoane pentru încălcarea măsurilor de lockdown, iar cel puţin şase au fost deja condamnate la câte un an de închisoare fiecare.

Luni, autorităţile au desemnat trei zone roşii în interiorul cărora rezidenţii nu au voie să îşi părăsească casele, cu excepţia urgenţelor.

Guvernul a declarat că va livra alimente acestor zone, în care locuiesc circa 50.000 de familii. Multe dintre acestea au rămas deja fără provizii şi au apelat la reţelele sociale pentru ajutor.

În ceea ce priveşte poliţia, aceasta a demonstrat o toleranţă redusă faţă de cei aflaţi pe străzi.

Un filmuleţ care a circulat pe contul oficial de Facebook al unei autorităţi districtuale din Phnom Penh arată doi poliţişti pe motocicletă patrulând străzile înarmaţi cu bastoane, pe care le folosesc pentru a ameninţa şi a lovi pietonii, în timp ce într-un alt filmuleţ un poliţist loveşte un bărbat care trece prin faţa clădirii Consiliului de Miniştri.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a apărat folosirea forţei de către agenţi, explicând că „oamenii nu ţin cont” de restricţii, însă ministrul de Interne cambodgian, Sar Kheng, a dat publicităţii o declaraţie în care precizează că poliţiştii aflaţi în prima linie trebuie să „evite să recurgă la orice formă de violenţă” atunci când îşi îndeplinesc atribuţiile.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.