Alte știri

Țara noastră a urcat în acest an 6 poziții în clasamentul inovației, și acum ocupă locul 48 din 126 state

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova a urcat în acest an 6 poziții in clasamentul inovației și ocupă locul 48 din 126 state, conform Global Innovation Index. Despre acest lucru a anunțat azi premierul Pavel Filip.

„Am încredere în tineri, în inovație și în creativitate. Ei sunt schimbarea. Sectorul IT înseamnă tehnologie si inovare și constat cu plăcere că Republica Moldova este pe locul 17 la serviciile de export TIC și pe 37 la capitolul accesul la infrastructura TIC”, a spus Pavel Filip.

Un nou indicator care măsoară numărul de aplicații mobile create într-o țară a fost introdus în Clasament, Republica Moldova ocupând locul 9 într-un top de 15 economii inovative. Aceste evoluții vizează măsurarea rezultatelor creative inovatoare produse într-o țară. Aplicațiile oferă o perspectivă asupra modului în care inovația, producția și comerțul cu produse și servicii digitalizate sunt în continuă evoluție.

Clasamentul inovației este realizat de către Universitatea americană Cornell, școala de management franceză Insead şi Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale.

loading...

Comments are closed.