Târgul Universităților din România oferă mai multe oportunități de studii pentru tinerii din Republica Moldova

Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB România) organizează cea de-a XIII-a ediție a Târgului Universităților din România. Prima zi a Târgului a început astăzi la Chișinău, pe Aleea Clasicilor, în Parcul Ștefan cel Mare. Organizatorii își propun să informeze absolvenții de gimnaziu și liceu din Republica Moldova despre admiterea în învățământul preuniversitar și universitar din România pentru anul academic 2024/2025, scrie Radio Chișinău.

Pe parcursul a patru zile, reprezentanții centrelor universitare din România vor oferi informații despre etapele de admitere, numărul locurilor alocate pentru tinerii din Republica Moldova, lista actelor necesare, criteriile de selecție a candidaților, dar și alte informații necesare tinerilor din Republica Moldova care își doresc să-și continue studiile în România, a declarat pentru Radio Chișinău, președinta Federației Tinerilor Basarabeni din România, Paula Bodlev:

„Târgul Universităților din România este un proiect tradițional marca Federația Tinerilor Basarabeni din România. Acesta se desfășoară de 13 ani, în fiecare an. Târgul Universităților din România are ca scop principal familiarizarea absolvenților din Republica Moldova cu ofertele educaționale din România. Respectiv, dacă își doresc să aleagă un parcurs academic superior în România, sunt bineveniț. Aici, ei pot afla din surse directe informații despre oportunitățile de care pot beneficia în viitor. De obicei, problemele tinerilor sunt de ordin tehnic, de cele mai multe ori, în ceea ce privește actele, dar și diferite anexe”, spune Paula Bodlev.

Coordonatorul proiectului „Târgul Universităților din România”, Ivan Bacico, a accentuat importanța transparenței și comunicării directe cu tinerii interesați de studii în România.

„Scopul proiectului este de a informa, de a face transparență, dar și de a avea comunicare cu persoanele interesate. Noi oferim sprijin pentru persoanele care vor să meargă să studieze în România. Și da, tinerii într-adevăr sunt interesați și circulă din Republica Moldova în România pentru a studia. Probabil, dintr-o perspectivă, acest lucru nu este cel mai bun, dar e nevoie de persoane care să-și facă studiile peste hotare și să se întoarcă acasă, iar studiile din România pot să ofere experiențe și cunoștințe la nivel înalt”, a spus Ivan Bacico. .

Târgul Universităților din România din acest an se va desfășura în perioada 4-7 iulie și va ajunge în patru orașe. Evenimentul a început la Chișinău, în data de 4 iulie. Pe 5 iulie va avea loc în municipiul Ungheni, pe 6 iulie la Bălți și pe 7 iulie – la Cahul.

Total
0
Shares
Total
0
Share