Actual

Târguri cu plată la Chișinău și Bălți, iar la Orhei oamenii s-au distrat gratuit la un adevărat Târg de Crăciun

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă tot suntem pe ultima sută de metri a sărbătorilor de iarnă, putem trage deja linia și face anumite concluzii. Prima și cea mai evidentă este că Maia Sandu și guvernarea ei, prin proasta organizare, i-au permis lui Ilan Șor să se evidențieze ca cel mai bun gospodar din Republica Moldova. Or, la OrheiLand, a fost organizat cel mai mare și frumos târg de Crăciun din țară, unde atenție, totul a fost gratis, scrie radarpolitic.md

Unii se vor grăbi probabil să spună ca să las “poveștile” despre “raiul de la Orhei” sau că totul e făcut din “bani furați”, banii poporului.

Pentru acești oameni, am câteva întrebări. Știți voi oare că ceea ce Guvernul PAS a numit ca fiind Târg de Crăciun, ne-a costat pe noi toți, moldovenii, peste 8,5 milioane de lei? Știți voi oare că majoritatea decorațiilor din acest an au fost procurate, construite, pe timpul guvernării lui Plahotniuc? Adică pentru ele, deja s-a achitat atunci bani, iar actuala presă afiliată PAS, precum Ziarul de Gardă, făcea “mari investigații” jurnalistice despre Târgul de Crăciun organizat de Plahotniuc, privind costurile și așa mai departe. De ce oare nu vor acum să facă o investigație pe același subiect? Pe ce a cheltuit Guvernul Gavrilița banii? Ce anume ne-a costat tocmai 8,5 milioane de lei, poate doar instalarea a ceea ce deja a cumparat în trecut Plahotniuc? Întrebări retorice.

Cu toate că Târgul de Crăciun organizat de Guvernul PAS ne-a costat peste 8,5 milioane de lei, cei care au mers pe str. 31 August, n-au primit gratis nimic, nici cel puțin câte o bomboană pentru copii sau un pahar de izvar pentru maturi. În plus, dacă n-ați fost, puteți compara imaginile, cât de jalnic a arătat ceea ce trebuia să fie principalul Târg de Crăciun al țării.

Respectiv, de ce la OrheiLand, Ilan Șor a putut organiza un Târg de Crăciun ca la carte, tot acel parc de distracții fiind pus gratuit la dispoziția tuturor vizitatorilor, fără excepții? Ați simțit cumva acum că va luat Șor bani din buzunar pentru a organiza târgul? Nu cred. Nici nu are acum, pentru că toată puterea din stat aparține Maiei Sandu. Ar fi careva probleme de ordin financiar la OrheiLand? Nu cred. Cel puțin structurile de stat subordonate Maiei Sandu nu ne-au spus că ar fi depistat careva probleme. Cum e posibil să lucreze gratuit un astfel de parc de disracții precum OrheiLand și cum e posibil ca un Târg de Crăciun să fie la fel, gratis, pentru toți vizitatorii? Eu personal nu știu, ar trebui să-l întrebați pe Ilan Shor.

Republica Moldova nu e doar Chișinău și OrheiLand, ar mai fi cel puțin și orașul Bălți, capitala de nord a țării. Însă despre Bălți nu prea este ce de scris. Ar fi fost, cu siguranță, dacă Maia Sandu nu le fura bălțenilor Primarul ales din primul tur cu 48%, Marina Tauber. Fără echipa Șor, la Bălți nu s-a organizat practic nimic, iar și ceea ce a fost, a costat bani. Cu toate că, precum în cazul Chișinăului, bani din bugetul municipal, pentru organizarea evenimentelor, s-au alocat.

Sărbătorile de iarnă sunt despre cadouri, despre surprize și fapte bune. Eu cred că moldovenii, toți moldovenii, ar fi meritat să aibă parte de câteva mici cadouri din partea guvernării. Mai ales că tot din banii lor s-au organizat aceste sărbători și nimeni nu ia întrebat, vor ei sau nu să le fie cheltuiți banii pe așa ceva.

Editorial.

loading...

Comments are closed.