Alte știri

Tarifele de roaming între Moldova și Belarus ar putea fi reduse

Pinterest LinkedIn Tumblr

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova a desfășurat o rundă de negocieri cu Ministerul Comunicațiilor și Informatizării din Republica Belarus, în care s-a examinat  situația curentă cu privire la tarifele de roaming aplicate în ambele state și s-au luat în considerare modurile în care acestea ar putea fi reduse sau chiar eliminate pentru cetățenii ambelor țări, transmite Telegraph.md

Realizarea unui acord ar putea  facilita procesele de dezvoltare a unor asemenea modele și cu alte state din regiune. Astfel că partea moldavă a venit cu propunerea încheierii unui Memorandum cadru între autoritățile de resort din ambele state și contrasemnat de toți operatorii interesați.

În calitate de soluție tehnică, partea moldavă propune aplicarea tehnologiei „home routing”, care ar exclude definitiv problema de tarife de terminație și eventualele fraude. Apelurile tranzitate „back home” ar urma să fie tarifate conform acordurilor directe dintre furnizorii de comunicații mobile. Reprezentanții operatorilor naționali din Republica Moldova au susținut soluția propusă, menționând, însă, că aceasta ar implica o serie de măsuri organizatorice pe intern.

Partea belarusă a susținut propunerea Ministerului Economiei și Infrastructurii de a încheia un Memorandum cadru, contrasemnat de operatorii din ambele state, mai mult reprezentanții MCI doresc ca procedura de elaborare a proiectului Memorandumului să fie începută cât mai curând, în vederea semnării acestuia în cadrul celui de-al 27-lea Forum Internațional pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor TIBO-2020, care se va desfășura în perioada 21 – 24 aprilie,la Minsk, Belarus.

Citește și: Moldovenii cu pașaport român nu vor mai putea intra în Marea Britanie

loading...

Comments are closed.