Alte știri

Tarifele la gazele naturale în Uniunea Europeană continuă să scadă! Cel mai mic preț din ultimii 10 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gazul natural continuă să se ieftinească în Europa. Preţul a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani. Acest lucru se datorează decalajului mare dintre ofertă şi cerere. La sfârșitul lunii august, stocurile din nord-vestul Europei, în Italia și Austria au ajuns la 62,3 miliarde de metri cubi. Capacitatea de depozitare a gazelor naturale este de 94 de procente.

Potrivit Bloomberg, în Olanda acesta ar putea să scadă, în următoarele luni, cu 20 de procente. În acelaşi timp, gigantul rus Gazprom a anunţat săptămâna trecută că în acest an, exporturile sale în Europa se vor reduce până la 192 de miliarde de metri cubi, cu 4,5 procente mai puţin faţă de cantitatea de gaze naturale livrate în 2018, transmite Publika.md

De asemenea, va scădea şi preţul mediu cu 13 procente faţă de cel înregistrat anul trecut. Totuşi, un reprezentant al Gazprom a declarat că vor face vânzări suplimentare atunci când va apărea vreo oportunitate.

Experţii străini susţin că furnizorii mari nu sunt afectaţi de preț, ci de cantitatea de gaze negociată cu fiecare beneficiar în parte. Chiar dacă acestea ar fi sub presiune, volumul de gaz natural livrat nu are de suferit.

loading...

Comments are closed.