Alte știri

Tatăl Deliei s-a întors de la mănăstire! Ion Matache a petrecut Paștele alături de familie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mare sărbătoare în familia Matache. Tatăl Deliei s-a întors acasă de pe Muntele Athos. Bărbatul şi-a ras barba de călugăr și a revenit în familie, sărbătorind primul Paște împreună după muți ani de despărțire.

„Fostul meu soț nu se simte bine, a venit acasă de ceva vreme, a fost și pe la medici, pentru analize, acum se află sub tratament. Nu știu când va pleca înapoi, până atunci își face rugăciunile acasă”, a declarat mama Deliei.

Vestea că tatăl Deliei a luat drumul pribegiei a şocat în urmă cu câţiva ani. Iată ce explicaţii a dat bărbatul atunci!

„Eram un om căruia îi plăcea să-şi trăiască viaţa prin cluburi şi restaurante, însă am realizat că totul era o pierdere de timp, că acele plăceri nu aduc nimic bun. Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat prima dată „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am intrat la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi mă văzuse prima oară, m-am blocat”, a povestit Ion Matache.

El s-a despărţit de soție (mama Deliei) în 2005 şi apoi s-a apropiat de biserică devenind călugăr la mănăstirea din Grecia.

loading...

Comments are closed.