Tatiana Codreanu, vicepreședintele PNM, a comentat cazul care a șocat recent opinia publică

Vicepreședintele Partidului Național Moldovenesc, Tatiana Codreanu, având o experiență de 18 ani în activitatea socială privind protecția copilului, a comentat cazul care a șocat recent opinia publică.

“Când un copil de 11 ani ajunge să dea naștere altei vieți, poți căuta la nesfârșit vinovații. Pentru că pe lângă abuzator și violator, mai sunt cei nepăsători (lista aici e lungă: primar, asistent social, directorul instituției de învățământ, dirigintă). Sunt funcționarii care ar fi trebuit să-i ofere protecție, să oprească cursul acestor nenorociri.

E un copil în clasa a 5-a, care locuia cu un abuzator, chiar nici un profesor nu a observat schimbări în comportamentul acestui copil? Chiar nimănui nu i-a păsat de starea ei emoțională? Oare școala e numai despre a citi și a scrie, performanțe academice, unde se pierde umanitatea și grija adevărată pentru copiii care îi creștem?

Până nu vom avea precedente cu atragerea la răspundere a funcționarilor iresponsabili, nimic nu se va schimba. Poți avea politici de “aur” în domeniu, dar dacă mecanismul implementării și evaluării nu se respectă, vor fi încă multe vieți distruse”, a declarat ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share