Politic

Tauber: Prelungirea stării de urgență nu are nicio legătură cu situația din Ucraina și nici cu garantarea securității cetățenilor moldoveni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prelungirea stării de urgență nu are nicio legătură cu situația din Ucraina și nici cu garantarea securității cetățenilor moldoveni. Dimpotrivă, scopul real este de a-i intimida și de a-i lipsi și de celelalte drepturi care le-au mai rămas. Opinia aparține fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” și a fost exprimată de deputatul Marina Tauber, într-un briefing de presă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Această guvernare încearcă, prin toate mijloacele posibile, să subjuge această țară și să instaureze aici un regim totalitar, astfel încât, atunci când nu vor mai avea cu ce să se acopere și când vor vedea că nimeni nu-i mai crede, să poată aplica nestingherit măsuri represive împotriva tuturor celor care vor încerca să-i critice”, a spus Marina Tauber.

Potrivit ei, pretextul pe care îl invocă guvernarea în acest sens reprezintă o speculație pură și un abuz de putere fără precedent.

„Au subjugat justiția, au subjugat presa, au instituit cenzura, iar acum vor să interzică și protestele. Republica Moldova nu este singurul vecin pe care îl are Ucraina. Cu Ucraina se învecinează și Polonia, și Slovacia, și Ungaria, și România. Ați văzut ca undeva din aceste țări să fie instituită stare de urgență acum? Nu, pentru că ea nu este necesară, în momentul de față”, a subliniat deputatul.

Mai mult, Marina Tauber a atras atenția că Republica Moldova este pe primul loc în Europa, după nivelul scumpirilor, prin urmare, invocarea crizei din Ucraina nu este plauzibilă.

„Dacă prețurile ar crește din cauza conflictului armat din Ucraina, logic, cele mai mari creșteri de prețuri și crize social-economice ar trebui să fie în Ucraina, nu-i așa? Sau și în Rusia, ca parte directă în acest conflict. Doar că nu-i deloc așa. Republica Moldova este campion absolut la acest capitol și este multe peste Ucraina și Rusia în acest clasament”, a menționat Tauber.

Astfel, ea crede că în spatele stării de urgență stă intenția guvernării de a bloca orice forme de protest.

„Ei înțeleg că minciuna lor are picioare foarte scurte și că, foarte curând, poporul îi va scoate a tablă. Pentru că viața, cu adevărat, a devenit insuportabilă și asta recunosc toți, inclusiv cei mai fideli votanți ai PAS. Și, pentru a se proteja de furia propriului popor, de mânia cetățenilor care au avut încredere în ei și i-au ales, au decis să folosească o problemă străină pentru a-și rezolva propriile probleme”, a adăugat deputatul Partidului „ȘOR”.

În concluzie, Marina Tauber a precizat că acest lucru duce spre dictatură.

„Le atragem cetățenilor, încă o dată, atenția asupra faptului că, dacă vor continua să rabde și vor tolera la nesfârșit această bătaie de joc, mai târziu va fi foarte greu de îndreptat lucrurile. Pentru că, dacă-i lăsăm să instaureze dictatura, dar ei asta fac și au confirmat-o și astăzi, viața moldovenilor va deveni una de coșmar”, a conchis Marina Tauber.

loading...

Comments are closed.