Alte știri

Taxiuri aeriene electrice, din 2023! Prima țară din lume care introduce acest serviciu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Singapore va deveni prima țară din lume în care vor opera servicii de taxi aerian cu energie electrică! Proiectul este dezvoltat de colosul german Volocopter, care și-a propus să ofere primele zbouri zbor până în anul 2023. O cursă durează cel mult 15 minute și, pentru început, poate transporta un singur pasager, scrie gandul.ro.

Compania Volocopter GmbH dezvoltă ambarcațiunile de decolare verticală, fiind lider mondial în acest domeniu.

Volocopter se angajează să înceapă zborurile în regim de taxi în următorii trei ani, scrie Irish Times. Biletele pentru o călătorie de 15 minute costă 300 de euro și deja au fost puse în vânzare. Inițial, taxiul zburător va transporta un pilot și un singur client, dar pe măsură ce vor fi obținute aprobările pentru funcționarea autonomă se va putea opera și curse cu doi pasageri.

În octombrie 2019, Volocopter a efectuat un prim zbor demonstrativ deasupra zonei Marina Bay, din Singapore. Cu ocazia inaugurării serviciului de taximetrie aeriană este posibil ca turiștii să zboare peste același district, oferind vederi spectaculoase asupra orizontului. În viitor, compania își propune să ofere și servicii de călătorii transfrontaliere.

Singapore a câștigat cursa țărilor care dorea serviciul de taxiuri aeriene datorită unui regim de reglementare fiscală mai primitor decât alte state.

Avantajele sunt numeroase, arată specialiștii. Nu numai că taxiurile aeriene vor ajunge să înlocuiască elicopterele și aeronavele ușoare folosite în prezent pe unele rute, dar sunt suficient de mici și agile pentru a zbura în „inima” orașelor și vor putea ateriza în cele mai aglomerate locuri.

„Singapore este o țară renumită pentru adaptarea la noile tehnologii”, a declarat directorul executiv al Volocopter, Florian Reuter. Totodată, autoritățile de acolo au investit masiv în cercetare și dezvoltare în ultimii ani.

loading...

Comments are closed.