Alte știri

Teancuri cu bani, ridicate de la o fabrică de înghețată de către procurorii PCCOCS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii PCCOCS fac percheziții la fabrica de înghețată Amir, potrivit unor surse judiciare. Operațiunea are loc într-un dosar de fraudă fiscală, vizând prejudicierea statului cu circa 5 milioane de lei în mai puțin de un an și jumătate. Din informaţiile contabile rezultă că cei în cauză declarau doar 20%-30% din venituri.

Reporterii Deschide.MD au aflat că în perioada 2016 – prezent, administratorul companiei împreună cu managerul pe vânzări, precum și alte persoane neidentificate la moment, au creat o schemă prin care au identificat mai multe companii din diferite raioane ale R. Moldova, prin intermediul vând produse alimentare cum ar fi: îngețată, lapte etc., fără reflectarea tranzacțiilor în documente contabile, ori sunt reflectate a doar de 20-30 %. Diferența de mijloace bănești obținute de la vânzari nereflectate, adică 70% din livrări, se transmiteau către persoanele menționate mai sus, prin intermediul curierului sau șoferilor. La momentul actual sunt cunoscute punctele de realizarea a produselor menționate și anume: or. Cahul, or. Cimișlia, or. Soroca, mun. Chișinău și mun. Comrat.

Totodată, există bănuiala că lunar, de către persoanele responsabile din cadrul  I.M. “Amir” fac verificări la produsele realizate oficial, de către toate punctele de realizare și reieșind din datele obținute, compania  I.M. “Amir” SRL, arată cheltuielile pentru materia primă și nemijlocit producerea, iar toate sumele necontabilizate(surplusuri) erau repartizate între persoanele menționate mai sus. Doar în  perioada mai-august 2017, conform datelor obținute surplusul de mijloace bănești, adică diferența de vânzări oficiale constituia aproximativ 3 000 000 lei sau aproximativ 200 000 – 300 000 lei săptămânal.

loading...

Comments are closed.