Alte știri

Tehnică și utilaje noi pentru salubrizarea municipiului Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tehnică nouă pentru salubrizarea orașului este procurată în continuare de Primăria Chișinău. Edilul capitalei Ion Ceban afirmă că pentru un oraș mai curat, este nevoie de o salubrizare mai eficientă, iar responsabilii, muncitorii să dispună de condiții pentru lucru.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Iată de ce am dispus achiziționarea mai multor unități de tehnică și utilaje pentru dotarea autospecialelor antrenate la lucrările de salubrizare. A fost suplinit stocul cu 10 aspiratoare necesare pentru măturarea străzilor. În proces de primire sunt 5 furgonete basculante pentru evacuarea gunoiului menajer și 5 tractoare dotate cu lame, perii și remorcă pentru evacuarea deșeurilor. Tot pentru acest an este preconizată procurarea unui buldozer”, a punctat Ceban.

De remarcat este faptul că în anul 2020 au fost achiziționate și distribuite în sectoare 5 sărărițe, 5 aspiratoare atașabile la tractoare pentru efectuarea salubrizării mecanizate, 5 remorci pentru tractoare, o autospecială pentru deservirea veceurilor mobile și o autospecială pentru containere.

„De asemenea s-au procurat mai multe accesorii, este vorba despre 5 perii și 5 lame pentru deszăpezire și 3 atașamente care spală trotuarele cu presiune înaltă. Se lucrează intensiv pentru menținerea orașului în curățenie dar și procurarea de utilaje necesare. Este tehnică scumpă, dar necesară deoarece mulți ani nu a fost procurat nimic, iar oamenii erau nevoiți să muncească cu utilaje învechite”, conchide Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.