Editoriale

Telegraph Moldova se solidarizează cu 10TV! Postul de televiziune a fost atacat de un politician de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Postul de televiziune 10TV a fost atacat dur de către Victor Stepaniuc, fost viceprim-ministru al Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, politicianul susține că postul de televiziune „zilnic, de la oră la oră, acționează pentru lichidarea statului nostru – Republica Moldova: face propagandă unionistă, antistatală, antimoldovenească, acționează cu mesaje și acțiuni concrete împotriva statalității, suveranității și independenței Republicii Moldova”.

Portalul nostru de știri, Telegraph Moldova, se solidarizează cu echipa 10TV. Condamnăm cu fermitate atacul politicienilor la adresa jurnaliștilor din Republica Moldova! „Legea cu privire la libertatea de exprimare” stipulează că nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informaţii de interes public decât în condiţiile legii.

Menționăm că Stepaniuc este un adept al ideilor socialiste, pro-ruse și anti-UE. În perioada URSS el a fost membru PCUS, iar după independență a fost ales în anul 1998 ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PCRM, partid condus de Voronin. În calitate de istoric a promovat ideea renunțării la istoria românilor ca obiect de studiu în școală și introducerea a noi manuale de istorie a Moldovei.

victor stepaniucContactat de 10TV, pentru a fi invitat la emisiune în care și-ar expune în direct opinia despre acest post de televiziune, Victor Stepaniuc a declarat că nu acceptă invitația și a mai adăugat că „postul 10TV trebuie lichidat”.

Telegraph.md îndemnă toate sursele media independente din Republica Moldova să se solidarizeze cu colegii de breaslă de la 10TV.

loading...

Comments are closed.