Externe

Temperaturi record. Țările UE unde vor fi peste 48 de grade Celsius în săptămâna aceasta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Temperaturile din Spania și Portugalia ar putea depăși 48 de grade Celsius în această săptămână, doborând recordul pentru cele mai ridicate din Europa, relatează Evening Standard.

Biroul Meteorologic Britanic i-a avertizat pe cei care vor să își petreacă vacanța în Europa sudică să își ia măsuri de precauție pentru temperaturile ridicate. Acestea ar putea fi cele mai mari din regiunea iberică din ultimii 41 de ani. Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar putea să se extindă și in sud-vestul Franței.

”Recordul pentru cea mai ridicată temperatură în Spania este de 47,3 grade C, iar pentru Portugalia este de 47,4 grade C, dar acestea ar putea fi depășite. În Franța sud-vestică temperaturile ar putea atinge 40 de grade Celsius, iar 48 de grade pot fi posibile în Portugalia și în sudul Spaniei”, a spus meteorologul de la SkyNews, Isobel Lang.

Potrivit Evening Standard, recordul curent în Europa a fost atins în iulie 1997, înregistrându-se 48 de grade Celsius în Atena, Grecia. Din cauza unui curent din Africa de Nord, acesta ar putea depășit.

Cei mai vulnerabili, bătrânii și copiii sunt sfătuiți să nu stea în soare, iar ceilalți trebuie să folosească cremă cu factor de protecție solară ridicată și să se hidrateze bine.

Meteorologii avertizează că acest val de căldură ar putea cauza aprindera vegetației și producerea unor incendii asemănătoare celor din Grecia.

Luna trecută, temperaturi record ce depășeau 30 de grade au fost înregistrate în Nordul Europei.

loading...

Comments are closed.