Externe

Temperaturile înregistrate în luna iulie pe globul pământesc, au bătut un nou record absolut!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizația de cercetare și monitorizare a climei Berkeley Earth a raportat că luna iulie a înregistrat recordul stabilit în august 2016, depășindu-l cu 0,08 grade Celsius.

Datele provenite de la mii de stații de monitorizare la sol, inclusiv de pe buia din Oceanul Pacific, au confirmat că luna iulie 2019 s-a dovedit a fi cea mai caldă lună de pe planetă din întreaga istorie a observației, excluzând anumite regiuni, inclusiv partea europeană a Rusiei. Este raportat de The Washington Post.

La fel și Serviciul Schimbări Climatice Copernicus a raportat că luna iulie a fost mai caldă decât toate celelalte luni, deși cu doar puțin mai mare decât recordul anterior. Conform Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA), temperatura globală medie a suprafeței Pământului a fost cu 1,71 grade peste temperatura medie pentru întregul secol XX.

Experții remarcă, de asemenea, că în Pacificul tropical, El Nino nu mai este observat – fluctuații ale temperaturii stratului de suprafață al apei. În 2016, aceste oscilații au devenit unul dintre motivele temperaturilor record. Cu alte cuvinte, căldura anului 2019 este aproape în totalitate asociată cu încălzirea globală, și nu cu ciclurile naturale.

loading...

Comments are closed.