Actual

Terenuri, numerar și un automobil, în valoare de circa 1,4 milioane de lei, puse sub sechestru de ARBI a CNA

Pinterest LinkedIn Tumblr

13 terenuri agricole și pentru construcții, un autoturism de model Mazda din 2015 și numerar, în valoare totală de 1 360 456 de lei, au fost puse sub sechestru, săptămâna trecută, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA. Sunt bunuri indisponibilizate în cadrul a 3 delegații care vizează cauze penale, pornite pe trafic de influență, abuz în serviciu și trafic de ființe umane.

Astfel, experții ARBI au evaluat la aproape 800 000 de lei terenurile agricole și pentru construcții, mijlocul de transport – la 290 281 lei, numerarul – la 70 000 de lei, iar o construcție locativă a fost estimată la 200 000 de lei. Bunurile aparțin figuranților în dosarele penale, gestionate de CNA și procuratură, iar sechestrele au fost aplicate pentru a asigura contravaloarea prejudiciului cauzat de subiecții infracțiunilor.

Totodată, amintim că procesul de recuperare a bunurilor sechestrate de către ARBI va fi finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare. Pasul final al procesului de recuperare sau vânzarea obiectelor confiscate este realizat de către instituția executorului judecătoresc și Serviciul Fiscal de Stat.

În prezent, ARBI are în procedură 100 de delegații, în cadrul a 64 de cauze penale, în privința a 250 de subiecți. În afară de sechestrele aplicate, săptămâna trecută, Agenția a elaborat 5 note analitice și a întocmit 12 avize consultative.

loading...

Comments are closed.