Termoelectrica: Asigurăm regimul termic optimal în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică

Astăzi, directorul general (interimar) al Termoelectrica S.A., Iurie Razlovan, a susținut o conferință de presă pentru a informa despre stadiul curent al activităților întreprinderii și pentru a sublinia angajamentul față de calitatea serviciilor furnizate și transparența în procesul de achiziții.

“Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică este cel mai eficient mod de a asigura încălzirea locuitorilor unui oraș. Procesul de ardere este desfășurat în locații reglementate, iar furnizorul de energie termică se ocupă de toți parametrii, astfel încât consumatorii să nu fie nevoiți să se ocupe de mentenanța echipamentelor tehnice”, a declarat directorul general.

La moment, toate blocurile energetice din cadrul Termoelectrica S.A. sunt funcționale, două dintre ele sunt puse în lucru, în timp ce Sursa 2 este retrasă în rezervă.

În ceea ce privește temperatura agentului termic, Termoelectrica în procesul de lucru se ghidează de graficul de temperaturi aprobat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova. Astfel, pentru toate obiectele conectate la sistemul centralizat, instituția livrează agent termic cu aceeași temperatură – temperatura în sistemul centralizat este unică.

În zilele cu temperaturi exterioare mai ridicate de +12°C, Termoelectrica îndeamnă administratorii de bloc să limiteze debitul de agent termic pentru a asigura un consum rațional de energie termică.

“Nu avem niciun interes în a crește temperatura agentului termic. O creștere a temperaturii ar duce la un consum mai mare de combustibil și la pierderi mai mari de energie termică în rețea”, a subliniat directorul Termoelectrica.

Managerul instituției a menționat, de asemenea, angajamentul instituției în procesul transparent de achiziții. Termoelectrica publică toate procedurile de achiziție pentru bunuri, lucrări și servicii pe platforma guvernamentală Mtender, asigurând astfel accesul liber pentru orice persoană interesată.

Total
0
Shares
Total
0
Share