Alte știri

Teroare în Afganistan. 12 polițiști au fost uciși de talibani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doisprezece ofiţeri de poliţie au fost ucişi, duminică, în două atacuri care au avut loc în Afganistan, informează AFP, citată de Agerpres.

Atacul cu cele mai multe victime s-a produs în provincia Logar, în momentul în care, la Kabul, comandantul forţelor americane şi al NATO din Afganistan, generalul Scott Miller, declara că au început pregătirile pentru retragerea forţelor străine prezente în această ţară, conform deciziei recente a preşedintelui Joe Biden.

″Şapte poliţişti au fost ucişi şi alţi trei răniţi într-o ambuscadă a talibanilor” în districtul Mohammad Agha, a declara,t pentru AFP, Dedar Lawang, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Logar, în care se află acest district.

Oamenii legii făceau parte dintr-o unitate care păzea minele de cupru. Poliţia provincială a confirmat acest atac.

Alţi cinci poliţişti au fost ucişi şi patru au fost răniţi în districtul Maiwand din provincia Kandahar, un bastion al insurgenţilor, după ce un individ care se afla la volanul unei maşini cu explozibili a lovit intenționat un vehicul al poliţiei.

În ultimele zece zile, talibanii au comis şase atentate sinucigaşe şi 62 de atentate cu bombă, potrivit Ministerului de Interne afgan. Aceste atacuri s-au soldate cu peste 60 de morţi şi 180 de răniţi în rândul civililor.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.