Alte știri

Test de vedere: 5 semne care arată clar dacă ai nevoie de ochelari

Pinterest LinkedIn Tumblr

De multe ori ni se pare că vedem foarte bine şi, abia după ce ajungem la medic şi ne facem ochelari, observăm de fapt diferenţa. Simptomele care anunţă că avem probleme cu vederea sunt de multe ori ignorate.

1. Unul dintre primele semne că avem probleme cu vedere este durerea de cap. „După ce stăm la televizor sau calculator începe să ne doară capul. Durerea este în special în zona frontală, între ochi. Nu este o durere foarte mare, ci mai degeabă sâcâitoare şi de multe ori o ignorăm. Dacă însă apare din ce în ce mai des poate fi un semn că avem probleme de vederea şi nevoie de ochelari“, spune medicul oftalmolog.

2. Somnolenţa şi ameţelile pot fi un semn ale problemelor de vedere. „Chiar dacă nu ne dăm seama, atunci când avem probleme de vedere, ochii sunt foarte solicitaţi şi obosesc, deşi poate fizic nu simţim imediat acest lucru. Dacă însă după două-trei ore la calculator începem să căscăm foarte des şi ni se face somn, este aproape clar că avem nevoie de ochelari. Pot apărea şi ameţeli, nu foarte mari, ci mai degrabă o senzaţie că suntem în ceaţă. Aceasta dispare când ne întindem şi nu mai solicităm ochii“, mai spune medicul.

3. Un alt simptom este dat de disconfort la nivelul ochilor. „Atunci când ochii sunt prea solicitaţi apare o senzaţie de usturime, de mâncărime în jurul lor. De asemenea putem simţi că avem praf în ochi şi avem tendinţa să ne frecăm. Este un semn clar că ochii suferă şi devin foarte uscaţi. De asemenea dacă clipiţi foarte des atunci când vă uitaţi la televizor este un semn că ochii suferă“.

 
4. Când problema de vedere începe să devină evidentă apar simptome mult mai clare. „Dacă atunci când vreţi să citiţi aveţi tendinţa de a depărta pentru a vedea mai bine, sau de a apropia pentru a descifra literele este clar că aveţi nevoie de ochelari. Dacă atunci când vă uitaţi televizor vedeţi puţin în ceaţă sau scrisul de dublează sau fuge, cum se spune, trebuie să mergeţi la oftalmolog”, spune medicul. 
 
5. Problemele de vedere nu trec de la sine, ci doar se agravează. „Scăderea acuităţii vizuale scade odată cu vârsta, dar problemele pot fi date şi de faptul că lucrăm mult la calculator, ne uităm prea mult la televizor, dar şi de o alimentaţia bogată în grăsimi şi săracă în vitamine“. Deci aveți grijă de ochii dvs!
loading...

Comments are closed.