Economic

TEST DRIVE: Porsche Panamera – Sport Turismo

Pinterest LinkedIn Tumblr

În segmentul automobilelor de lux au tot existat modele cu concepte de caroserii diferite de convenţional, care au ţintit spre cei mai non-conformişti oameni, spre cei ce şi-au obţinut succesul mergând împotriva valului general al mulţimii. Sunt oamenii care generează cele mai neaşteptate idei şi soluţii, departe de ceea ce ar fi predictibil, sunt extrem de originali şi curajoşi în a nu fi ca ceilalţi şi de cele mai multe ori reuşesc lucruri incredibile.

BMW a avut Seria 5 Gran Turismo, pe care a transformat-o ulterior în noua Serie 6 Gran Turismo. Mercedes-Benz a avut CLS Shooting Brake, iar în cazul Porsche, însăşi modelul Panamera pare a fi un asemenea concept neconvenţional. Şi totuşi, designerii Porsche au creat ceva şi mai exclusivist, şi mai special: noua Panamera Sport Turismo, modelul pe care-l testăm noi astăzi.

Unii catalogau aceste modele drept nişte „struţo-cămile” absurde şi lipsite de şanse, pentru că nu le înţelegeau. Dar tocmai aceste modele le aduceau proprietarilor cele mai înalte grade de satisfacţie, iar cei care le deţineau ţi-ar fi povestit ore întregi despre cât de fantastică e experienţa de proprietar al unui asemenea automobil. Cum or sta lucrurile în cazul noului Porsche Panamera Sport Turismo, totuşi? Este el un model cu adevărat special şi consistent, sau e doar o variaţie gândită de oamenii de la marketing pentru a da iluzia unei alegeri mai mari? Mai mult ca atât, în testul nostru de astăzi conducem o Panamera Sport Turismo 4, ceea ce înseamnă că avem sub capotă noul motor Porsche V6 de 3.0 litri, motor care se regăseşte şi sub capota noului Cayenne şi care va avea o carieră lungă în gama producătorului german. Aşadar, suntem nerăbdători să gustăm din senzaţiile acestuia, dar şi din ceea ce oferă noul model deocheat german!

continuare pe piațaauto.md

Porsche Panamera Sport Turismo, test drive

loading...

Comments are closed.