Externe

The Guardian: Ungaria nu mai participă la Eurovision pentru că este ”prea gay”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ungaria nu va mai participa la ediția din 2020 a concursului Eurovision deoarece este ”prea gay” pentru guvernul lui Viktor Orban și al presei finanțate de stat, arată Hotnews. Autoritățile de la Budapesta sunt cunoscute pentru retorica lor homofobă. Recent, un comentator pro-Orban spunea despre Eurovision că este ”o flotilă a homosexualilor”.

O sursă din MTVA, televiziunea publică maghiară, a declarat pentru The Guardian că, deși nu li s-a dat nicio explicație, toți angajații sunt convinși că retragerea de la Eurovision are loc pentru că cei de la guvernare o asociază ”culturii gay”.

Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru decizia de retragere, însă această mișcare vine în contextul intensificării retoricii homofobe în Ungaria, potrivit The Guardian.

Într-o declarație pentru publicația britanică, televiziunea publică maghiară a spus: ”În loc să participăm la ediția Eurovision din 2020, vom sprijini direct producțiile tinerelor talente din Ungaria”.

Publicist: ”Retragerea de la Eurovision aduce beneficii sănătății mentale”

La începutul acestui an, președintele Parlamentului de la Budapesta a comparat adopțiile de către gay cu pedofilia.

De asemena, un comentator pro-guvernamental de televiziune s-a referit la Eurovision ca la o ”flotilă a homosexualilor”, precizând că retragerea din competiție ar aduce beneficii ”sănătății mentale” a națiunii.

În 2014, după ce Conchita Wurst a câștigat Eurovision, un jurnalist pro-guvernamental din Hungaria comenta: ”distrugerea gustului public are loc cu travestiți care țipă și femei cu barbă”.

loading...

Comments are closed.